הכל על בחירת קייטרינג לאירועים

בניית תפריט

אחד האלמנטים החשובים בכל אירוע מנצח הוא הקייטרינג, והדבר החשוב ביותר שעליו עליכם צריכים לתת את הדעת כאשר אתם בוחרים ומזמינים קייטרינג לאירועים, הוא התפריט. קייטרינג הוא מונח שכולל בתוכו שורה של אלמנטים שמשפיעים ישירות על חוויית האורחים באירוע שלכם, ובהם גם כלי הגשה, שולחנות, כסאות, עיטורים, זרי פרחים וקישוטים בשולחנות האורחים, צורת הגשה (אישית, בופה או מגשי אירוח) וכדומה, אבל בתוך כל אלה, שגם עליהם תצטרכו להקפיד, יהיה זה תפריט המנות שתגישו לאורחים שלכם, שישפיע על החוויה שלהם יותר מכל.

תחילה, בחרו את סוג הקייטרינג הנכון והמועדף עליכם

בניית תפריט המנות מתחילה בהחלטה על סוג הקייטרינג – בשרי, חלבי, על האש, אסאדו וכדומה. ההחלטה על סוג הקייטרינג צריכה לקחת בחשבון את המקום בו אתם עורכים את האירוע, את סוג האירוע ואת החוויה שאותה אתם רוצים לייצר. ככלל, קייטרינג בשרי על סוגיו השונים הוא הקייטרינג המועדף על רובם המכריע של בעלי ומפיקי האירועים, אם כי ישנם אירועים ספציפיים ובמיוחד אירועי חברה ואירועים עסקיים, בהם ניתן לשקול גם קייטרינג חלבי. לאחר שהחלטתם על סוג הקייטרינג המועדף עליכם לאירוע שלכם, תוכלו לפנות למשימה של בניית התפריט.

תפריט קייטרינג לאירועים – המנות

תפריט קייטרינג לאירועים מורכב משורה של מרכיבים: מתאבנים, מנה ראשונה, מנה עיקרית, מנה אחרונה וקינוחים. במקרים רבים המנה האחרונה היא גם הקינוח, אך תוכלו בהחלט להעניק לאורחים שלכם מנת אקסטרה נוספת לפני שניגשים אל שולחן הקינוחים. מסביב, יש לקחת בחשבון גם את תפריט הסלטים, הרטבים והמשקאות.

מתאבנים

המתאבנים הם אותן מנות מזון קטנטנות המוגשות לאורחים בשלב קבלת הפנים. מנות אלה יכולות לכלול קבבונים ברבעי פיתה, מנת מוקפץ זעירה, פלאפל, מנת בשר זעירה עם רוטב, תירס, ממולאים למיניהם, תוספות בצלחות זעירות וכדומה.

מנה ראשונה

המנה הראשונה היא המנה שאמורה לפתוח את התיאבון, והיא יכולה להתבסס על מרכיב בשרי או צמחוני, אבל היא חייבת להיות מרשימה ומעוררת תיאבון. זוהי המנה שבאמצעותה תוכלו לבנות את הציפיות אצל האורחים שלכם, ובמקרים רבים גם המנה שתשפיע על המשך חוויית האוכל שלהם באירוע.

מנה עיקרית

המנה העיקרית היא המנה המרכזית באירוע, ובה תצטרכו להחליט על מרכיב בשרי מרכזי וגדול ועל שתי תוספות אפשריות לפחות. החופש במנה זו הוא אינסופי בבחירת התוספות, השילובים ביניהם, כמות התוספות הזמינות וכדומה.

מנה אחרונה

המנה האחרונה היא מעין מנה קלילה, בדרך כלל צמחונית או בשרית זעירה שדומה יותר למנות המתאבנים, ותפקידה לתת סיומת נעימה ומרשימה לשלב האוכל.

קינוחים

הקינוחים הוא שלב שעבור אנשים רבים מהווה השלב החשוב ביותר. בשלב זה תוכלו להגיש מגוון עצום של עוגות, מנות פירות, מתוקים למיניהם וכדומה, אך חשוב לוודא שהכל מבוצע תחת חוקי הכשרות, שגם אם אינם חשובים לכם, חשובים מאוד למקום בו נערך האירוע ועוד יותר חשוב לרבים מהאורחים שלכם.

איך מעצבים את התפריט של קייטרינג לאירועים?

עיצוב תפריט של קייטרינג לאירועים יכול להתבצע על ידכם בצורה עצמאית ואינטואיטיבית לחלוטין, ובתנאי שיש לכם הבנה טובה בעולם האוכל ואתם סומכים על עצמכם בבחירת המנות. ישנן מנות רבות שיכולות לעמוד מצויין בפני עצמן, אך כאשר מגישים אותן עם מנות אחרות, הן מאבדות מערכן ואף פוגעים בחוויה הכוללת. בהתאם לכך, עצם העובדה שאתם יודעים לבשל אינה בהכרח מעידה על היכולת שלכם לבנות תפריט, ואם יש לכם קרוב משפחה או חבר שיכולים לסייע ושאתם סומכים על הטעם האישי שלהם, כדאי בהחלט להסתייע בהם.

האם יש מקום להסתייע ביועץ קולינרי?

אפשרות נוספת, האפשרות הטובה ביותר, היא להיעזר במומחה קולינרי בעל ניסיון בתחום של קייטרינג לאירועים. מומחה כזה יוכל לסייע לכם בבניית התפריט מא’ עד ת’, ולהסביר לכם את ההיגיון הפשוט שעומד מאחורי בחירת המנות, שילובי הטעמים, המרקמים והצבעים, ובסופו של דבר לבנות עבורכם חוויית אוכל שלא הייתם יכולים לבנות בעצמכם. על אף שרבים מתייחסים לאפשרות זו כאפשרות מוגזמת ומיותרת, אלו שבחרו באפשרות זו יכולים להעיד שמדובר בהחלטה הטובה ביותר שקיבלו בתהליך הפקת האירוע. במקרים רבים, חברת הקייטרינג תציע לכם ייעוץ קולינרי כזה במסגרת חבילת קייטרינג לאירועים, אך ככלל עדיף למצוא מומחה קולינרי חיצוני שאינו כפוף לשיקולי עלות תועלת של חברת הקייטרינג.